Wanneer het onwezenlijke realiteit wordt. Wanneer de wereld blijft doordraaien, maar het leven plots stilstaat en verandert in de hel. Wanneer tranen zelfs geen tranen meer zijn, maar golven van verdriet. Dan…ja wat ‘dan’…zelfs dat is er niet meer.

Ik mis jou in het diepste van mijn zijn

Onze jongen, onze zoon, onze vriend, onze broer.

Slaap nu maar zacht

Maak jouw dromen waar.

Ooit zien we elkander weer.

Voor jou… Simon Van den Broeck

Francis Van den Broeck heeft dit lied geschreven voor zijn pas overleden zoon. Dit had hij beloofd aan Simons mama, zus, familie en vrienden. Wat kan een schrijver ook meer doen dan dit? Het is een eerbetoon aan een jongen die vooral wou leven. Die soms lak had aan een maatschappij die vaak geen rekening houdt met haar jeugd. Simon was/is geliefd bij heel veel mensen, jong en oud. Het geluk stond echter niet aan zijn zijde. Met dit lied wil Francis en zijn band Filthy Horse steun geven aan iedereen die hem heeft gekend, aan iedereen die iemand dierbaar heeft moeten loslaten. Tevens is dit ook vooral een boodschap van hoop.

Je kan het nummer beluisteren via de gekende streamingkanalen:

Simon Says by Filthy Horse – DistroKid

Filthy Horse – Simon Says – YouTube